دهکده توریستی گنجنامه همدان

دهکده توریستی گنجنامه در رشته کوه زاگرس و کوه‌های الوند واقع شده است. این منطقه با وجود تفریحات متنوعی مانند تله‌کابین، سورتمه ریلی، غار آکواریوم و شهربازی، یکی از جاهای دیدنی همدان برای گردش و تفریح شمار می‌رود.

جاذبه‌های مختلفی از سنگ‌نبشته‌های باستانی تا آبشار گنجنامه و دشت میشان در اطراف این دهکده قرار گرفته‌اند که قطعا ارزش بازدید دارند. در نهایت نیز می‌توانید در ویلاهای کوهستانی یا سوییت‌های دهکده اقامتی به‌یادماندنی را تجربه کنید.

دهکده گنجنامه کجاست؟

  • آدرس: استان همدان، شهر همدان، میدان عباس آباد، خیابان گنجنامه، ضلع شرقی میدان گنجنامه (نمایش روی نقشه)

دهکده تفریحی گردشگری گنجنامه همدان در پنج کیلومتری شهر همدان در میدان گنجنامه و در مجاورت کتیبه‌های کهن و آبشار گنجنامه قرار دارد.

دسترسی به دهکده گنجنامه

دهکده گنجنامه روی کوهی سرسبز

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ سارا سپهرآرا)

در شهر همدان از میدان امام (میدان مرکزی شهر) وارد خیابان شریعتی شوید. میدان شریعتی را رد کنید و مسیر را در خیابان مهدیه ادامه دهید. مستقیم پیش بروید تا به میدان پژوهش برسید. پس از آن به خیابان شهید فهمیده بروید و در میدان قائم، درون بلوار کولاب در سمت راست بپیچید. این مسیر در ادامه به جاده گنجنامه می‌رسد.

معرفی دهکده توریستی گنجنامه

عکس هوایی از دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ مجموعه توریستی گنجنامه)

گنجنامه نام دهکده‌ای توریستی در شهر همدان است که از بخش‌های باستانی و گردشگری تشکیل می‌شود. این مجموعه با امکانات تفریحی بسیار و بی‌نظیر خود آماده پذیرایی از گردشگران داخلی و خارجی است تا تجربه سفری شیرین و به‌یادماندنی را در ذهن حک کند.

دهکده تفریحی گردشگری گنجنامه همدان در سال ۱۳۷۹ در دامنه شمالی کوه‌های الوند به‌ بهره‌برداری رسید و به‌عنوان یکی از قوی‌ترین قطب‌های گردشگری ایران و خاورمیانه، عضوی از سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) است. دست‌یابی پروژه کارآفرین برتر در سال ۱۳۹۱ و تقدیر و تشکر از سوی مسئولان و مقامات کشوری از افتخارات این مجموعه به حساب می‌آید.

بهترین زمان سفر به دهکده گنجنامه

جریان رودخانه از میان سنگ های بزرگ در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ مجید قانع بصیری)

قطعا نیمه اول سال بهترین سفر به دهکده گنجنامه محسوب می‌شود؛ چراکه امکان استفاده از امکانات این مجموعه در بهار و تابستان بیشتر از سایر ایام سال است. علاوه بر این، طبیعت بی‌نظیر این منطقه در این دو فصل زیبایی بسیاری دارد و گردش در آن برای خانواده‌ها راحت‌تر خواهد بود.

امکانات دهکده توریستی گنجنامه

دهکده گنجنامه با ظرفیت ۵۰۰۰ نفر، کلیه امکانات تفریحی، ورزشی، اقامتی و حتی آموزشی را برای گردشگران مهیا کرده است. در این دهکده از سکوی پرش بانجی‌ جامپینگ و کابل پرواز تیرول تا دیوار سنگ‌نوردی، پیست تریال، تعادل هوایی (رنجر)، سالن بولینگ، پینت بال و غار آکواریوم به چشم می‌خورد. همچنین یک پیست سورتمه‌سواری به‌همراه خدمات ویژه تفریحی شامل خط تله‌کابین رفت و برگشت برای تفریح و سرگرمی علاقه‌مندان وجود دارد. در صورت تمایل نیز می‌توانید از کافی‌شاپ و رستوران‌های متنوع، شهربازی سرپوشیده، باغ گیاهان و پارکینگ‌های روباز و سرپوشیده دهکده استفاده کنید.

تفریحات دهکده توریستی گنجنامه

تله‌ کابین گنجنامه

تله کابین گنجنامه در هوای برفی زمستان

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ حجت اعتمادی‌فر)

برای صعود به ارتفاعات کوهستانی الوند و لذت از زیبایی‌های پنهان در دل این رشته‌کوه نظیر طبیعت دل‌انگیز و مصفا، کوه‌ها و صخره‌های مرتفع و آبشار زیبای گنجنامه، می‌توانید به‌سراغ تله‌کابین بروید. تله‌کابین گنجنامه تنها تله‌کابین ایرانی با دو فراز شگفت‌انگیز و فرح‌بخش و دو فرود هیجان‌آور در مسیری ۱۷۰۰ متری است.

این تله‌کابین به‌وسیله مهندسان آلمانی ساخته شد و در سال ۱۳۸۷ عملیات احداث آن به اتمام رسید. دشت میشان نقطه آغاز و پایان تله‌کابین همدان است و سواری با آن زمانی حدود هشت تا ۱۲ دقیقه برای رفت و برگشت طول می‌کشد که با توجه به سرعت باد تغییر می‌کند. تله‌کابین گنجنامه دو ایستگاه در مبدا و مقصد دارد: ایستگاه اول دره گنجنامه، ایستگاه دوم دشت میشان.

  • ساعت کاری: ساعت کاری تله‌کابین گنجنامه به دو بخش ۶ ماهه اول و دوم سال تقسیم می‌شود. در ۶ ماهه اول سال خدمات‌دهی از  ۱۰ تا ۲۰:۳۰ است؛ به‌استثنای روزهای جمعه که کار مجموعه از هفت شروع می‌شود و در ساعت ۸:۳۰ به پایان می‌رسد. تله‌کابین در نیمه دوم سال فقط روزهای پنجشنبه، جمعه و همین طور ایام تعطیل فعالیت می‌کند.
  • بلیط بازدید: هیچ محدودیت سنی برای تهیه بلیط تله‌کابین وجود ندارد و هزینه آن برای طی مسیر رفت و برگشت ۹۲,۰۰۰ تومان در سال ۱۴۰۱ مقرر شده است.

نگرانی از اثرات مخرب تله‌ کابین بر الوند

علاقه‌مندان به طبیعت و محیط زیست اعتقاد دارند که تله‌کابین همدان موجب می‌شود تا بسیاری از افراد غیرکوهنورد که علاقه‌ای به حفظ طبیعت و محیط زیست ندارند، به این مناطق بکر دسترسی پیدا کرده و انبوهی از زباله‌های خود را در دامان طبیعت رها کنند. به این ترتیب، بسیاری از گونه‌های گیاهی در معرض تخریب و نابودی قرار بگیرند.

در گذشته که فقط کوهنوردان به این مناطق سفر می‌کردند و دسترسی داشتند، انبوهی از زباله از این مناطق جمع‌آوری می‌شد؛ اکنون با وجود این تله‌کابین، سالانه هزاران نفر به این منطقه پا می‌گذارند و همین موجب افزایش آلودگی و تخریب طبیعت بکر خواهد شد. پس لازم است که اقدامات جدی‌تر برای دفع زباله در این مناطق انجام گیرد که شاهد از بین رفتن سرمایه‌های ملی نباشیم.

غار آکواریوم

فضای داخلی غار آکواریوم در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ ykka 8894)

به‌منظور جذب هرچه بیشتر گردشگر به دهکده تفریحی گردشگری گنجنامه همدان، ایده غار آکواریوم در سال ۱۳۹۰ با همکاری مشترک مهندسان و پیمانکاران ایرانی و خارجی شکل گرفت. در این محل دو عنصر صخره و کوهستان در کنار آب‌های دریا قرار گرفته، ضمن اینکه برای ساخت آن از غار علیصدر الهام گرفته شده است.

این غار با مساحتی حدود ۱۰۰۰ متر مربع، دو طبقه دارد و مجموعه‌ای از انواع گوناگون آبزیان، خزندگان و حیوانات نادر را در خود جای داده است. غار آکواریوم شامل سه سالن اصلی با راهرو‌هایی حاوی مه و باران ساختگی با رایحه‌های مختلف می‌شود؛ به‌گونه‌ای که هر قسمت از بخش بعدی متمایز است. آکواریوم‌های شیشه‌ای به‌طرز عجیبی در دل صخره‌ها و بدنه غار قرار گرفته‌اند و درون آن‌ها، ماهی‌های آب شور و آب شیرین به چشم می‌خورند. سالن اصلی آن برای ۸۵,۰۰۰ لیتر گنجایش دارد و ۲۱ آکواریوم آب شور و شیرین با ابعاد متغیر ۱*۱ تا ۲*۲ متر در این محل تعبیه شده است. در طبقه دوم غار مجموعه‌ای از بهترین نمونه‌های کمیاب زیست‌محیطی و خزندگان سراسر جهان محافظت می‌شوند.

خزندگان در غار آکواریوم دهکده گنجنامه

عکس از گوگل‌مپ (عکاس:  عباس طاووسی)

انواع پرندگان زینتی بسیار زیبا از جمله طوطی، اردک ماندارین و مرغ بهشتی، خزندگانی نظیر مار بوآ هندوراس، مار پیتون برمه‌ای، مار پیتون پلنگی، مار بوآ دم قرمز، ایگوانا و آفتاب پرستان در این غار زندگی می‌کنند. همچنین در این محل می‌توانید شاهد گونه‌های مختلف پروانه، انواع صدف، خرچنگ و مرجان‌های اقیانوسی، ماهی‌های آب شور (دلقک ماهی، جراح ماهی، فرشته ماهی، سوهان ماهیان)، ماهی‌های آب شور جزایر مرجانی ایران و… باشید.

اگر به گل و گیاه علاقه‌مند هستید، بازدید از غار آکواریوم همدان را به‌هیچ‌وجه از دست ندهید. هوای دلچسب ورودی این غار مصنوعی از گیاهان بومی برخی کشورهای دنیا نشئت می‌گیرد که با توجه به شرایط رشدشان داخل تراریوم یا فضای آزاد نگهداری می‌شوند. مثلا درخت ۱۵۰ ساله کهن و تراریوم‌های آمازونی که جذابیت ویژه‌ای به این مکان بخشیده‌اند. علاوه بر این، در غار آکواریوم همدان سنگ‌ها و کانی‌های خاصی دیده می‌شود که از رشته کوه‌های مختلف جمع‌آوری شده‌اند.

  •  ساعت کاری: غار آکواریم گنجنامه در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۲۱ و نیمه دوم سال از ساعت ۱۰ تا ۱۹ همه‌روزه به گردشگران خدمات می‌دهد.
  •  بلیط بازدید: قیمت بلیط غار آکواریوم همدان در سال ۱۴۰۱ برای هر نفر ۴۹,۰۰۰ تومان است. افراد پایین پنج سال نیازی به تهیه بلیط ندارند.

بانجی جامپینگ

بانجی جامپینگ گنجنامه تنها بانجی جامپینگ خاورمیانه است که می‌توانید با یک نفر دیگر نظیر دوست یا همسرتان هم‌زمان سقوط آزاد به‌سمت زمین را تجربه کنید. جالب اینکه گفته می‌شود، اینجا با ۴۲ متر ارتفاع، بلندترین بانجی جامپینگ خاورمیانه است و برای پرش افرادی از وزن ۴۵ تا ۹۰ کیلوگرم مناسب به نظر می‌رسد.

  •  بلیط بازدید: قیمت بلیط بانجی جامپینگ دهکده گنجنامه در سال ۱۴۰۱ بسته به وزن افراد، از ۳۵۰,۰۰۰ تا ۵۰۰,۰۰۰ متغیر است.

سورتمه ریلی

خط سورتمه ریلی در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ احسان برنا)

سورتمه ریلی گنجنامه با سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت و به طول ۱,۱۵۰ متر، طولانی‌ترین و سریع‌ترین سورتمه ریلی کشور به شمار می‌رود که در ارتفاعات قرار دارد و از ایمنی بالایی برخوردار است. با سوارشدن بر سورتمه ریلی حدود پنج تا ۶ دقیقه هیجان‌انگیز را سپری خواهید کرد. ضمن اینکه با کاهش سرعت می‌توانید با آرامش کامل از مناطق اطراف سورتمه لذت ببرید.

  • ساعت کاری: سورتمه ریلی گنجنامه در تمام روزهای هفته در نیمه اول سال از ساعت ۹ تا ۲۰ باز است. در روزهای تعطیل و ایام شلوغ، اتمام کار سورتمه به ساعت ۲۲ تغییر می‌کند. در نیمه دوم سال باید در طول هفته از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به این مجموعه مراجعه کنید. در روزهای بارانی و برفی نیز به‌دلیل خیس‌شدن ریل و مسائل ایمنی، سورتمه غیرفعال و تعطیل می‌شود.
  • بلیط بازدید: یکی از ویژگی‌های مثبت سورتمه ریلی این است که هیچ محدودیت سنی برای افراد ندارد. قیمت بلیط سورتمه ریلی در سال ۱۴۰۱ معادل ۶۰,۰۰۰ تومان است که امکان خرید حضوری و آنلاین آن وجود دارد. همچنین می‌توانید از سورتمه‌های دونفره استفاده کنید (حدمجاز ۱۱۰ کیلو) که قیمت بلیط آن در سال ۱۴۰۱ معادل ۹۶,۰۰۰ تومان است.

صخره نوردی

دیواره ۱۸ متری صخره‌نوردی گنجنامه، پنج مسیر به صخره‌نوردان حرفه‌‌ای اختصاص داده است تا در شرایطی ایدئال به ورزش محبوب خود بپردازند. برای صخره‌نوردی باید به ایستگاه مبداء تله‌کابین مراجعه کنید.

کوهنوردی

الوند، عروس کوه‌های ایران، دارای قلل مرتفع و شیب‌دار و دشت‌های کوچکی پوشیده از چمن مانند میدان میشان، تخت نادر، شاه نظر و تخت رستم است و محلی عالی برای کوهنوردی به حساب می‌آید. همچنین چشمه‌هایی مانند حوض نبی، چشمه تخت نادر، چشمه کلاغ لان، چشمه قاضی، چشمه ملک، هفت چشمه، چشمه خسرو، بهشت آب، چشمه افعی و چشمه آب مروارید در این رشته کوه وجود دارد. ضمن اینکه محل استراحت و اتراق برای کوهنوردان در نظر گرفته شده است.

در سفر به دهکده توریستی گنجنامه کجا اقامت کنیم؟

سوییت‌های اقامتی دهکده گنجنامه

عکس از گوگل‌مپ (عکاس: بهنام سلیمانی)

  • ویلاهای کوهستانی: دهکده تفریحی گردشگری گنجنامه همدان با تعبیه ۲۰ واحد ویلای کوهستانی برای ۱۵۰ گردشگر، امکان اقامت چندین روزه را در این منطقه برای علاقه‌مندان فراهم کرده است. منظره روبه‌روی ویلاها از طلوع صبح تا آسمان پرستاره شب به‌قدری جذابیت دارد که گردشگران زیادی یک شب اقامت در آن‌ها را در برنامه خود می‌گنجانند. تعبیه سیستم گرمایش از کف در تمامی ویلاها، وجود تمامی وسایل پخت‌وپز در آشپزخانه، دکوراسیونی زیبا و مدرن، مبلمان‌ راحتی برای استراحت، تجهیزات صوتی وتصویری با کیفیت بالا و پارکینگ اختصاصی از جمله امکانات این ویلاها هستند. هزینه اقامت در ویلاهای کوهستانی گنجنامه به عوامل مختلفی مانند امکانات ویلا، تعداد اتاق‌های اقامتگاه و تعداد نفرات گردشگران بستگی دارد.
  •  سوییت‌های اقامتی: ۱۵ سوییت با متراژ ۲۰، ۴۵ و ۵۵ متر در دهکده وجود دارد که ۱۰۰ نفر می‌توانند در آن‌ها اقامت کنند. امکاناتی همچون آشپزخانه مجهز به کلیه وسایل و تجهیزات طبخ، سیستم صوتی و تصویری مرکزی، دکوراسیون و چشم‌انداز مطلوب، پارکینگ اختصاصی، امکان استفاده از خدمات رستوران و کافی شاپ با تخفیف ویژه برای این سوییت‌ها در نظر گرفته شده است.

جاهای دیدنی اطراف دهکده گنجنامه

سنگ نبشته‌ های گنجنامه

دو کتیبه سنگی باستانی در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ محمد کلهر)

سنگ‌نبشته‌های گنجنامه از زمان‌های گذشته نام‌های مختلفی نظیر نبشت خدایان، دادمهان یا دادبهان، تنبابر، کتیبه‌های الوند، جنگ‌نامه و گنجنامه داشته که دو نام جنگ‌نامه و گنجنامه در قرن‌های اخیر بیشتر مورد استفاده قرار گرفته است. درباره‌ علت نام‌گذاری این کتیبه‌ها می‌توان گفت که گنجنامه در زبان فارسی به‌معنای حکایاتی از گنج است و عامه‌ مردم تصور می‌کردند که این کتیبه‌ها راز گنجی پنهان را بازگو می‌کنند. اسم جنگ‌نامه هم به نظر می‌رسد که تحت‌تاثیر جنگاوری پادشاهان گذشته روی این کتیبه‌ها گذاشته شده یا به مرور در زبان عامه، واژه‌ جنگ جای گنج را گرفته است.

کتیبه‌ها روی یکی از صخره‌های کوه الوند در فاصله پنج کیلومتری جنوب غرب همدان و در انتهای دره عباس‌آباد حک شده‌اند. این جاده مسیر تردد کاروان‌ها در زمان هخامنشیان بود و داریوش و خشایارشاه با لشکریان و همراهان خود از آنجا عبور می‌کردند. از آنجا که این مسیر یکی از شعبه‌های اصلی راه شاهی محسوب می‌شد که هگمتانه، پایتخت تابستانی هخامنشیان، را به بابل وصل می‌کرد، از راه‌های پر‌رفت‌‌وآمد و امن آن دوران بود.

موقعیت صخره نیز به‌گونه‌ای است که جهت کتیبه‌ها به‌سمت شرق قرار دارد و فرورفتگی‌ آن‌ها به‌شکل مستطیل‌هایی به طول ۹٫۲ متر و عرض ۹٫۱ متر و با عمق ۳۰ سانتی‌متر هستند. کتیبه سمت چپ، حدود ۵۰۰ سال پیش از میلاد به دستور داریوش بزرگ و کتیبه سمت راست به دستور خشایارشا حکاکی شده‌اند. در سمت چپ هر دو لوح در سطحی به پهنای ۱۱۵ سانتی‌متر متنی به زبان پارسی وجود دارد. متن بابلی در هر دو لوح در وسط قرار گرفته و پهنای آن کمتر از متن پارسی است. متن عیلامی نیز در سمت راست هر دو لوح به چشم می‌خورد که پهنای کمتری نسبت به بقیه دارد.

بخش‌های کتیبه گنجنامه

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: Philippe Chavin)

هرکدام از این متن‌های سه‌گانه در بیست سطر و به خط میخی نوشته شده‌اند و مضمون آن‌ها در هر دو لوح مشابه است. هدف شاهان هخامنشی از این کتیبه‌ها، ستایش اهورامزدا و جلال و جبروت نیاکانشان و نشان‌دادن اندیشه و باورهای قلبی خود به رهگذران بود.

در اطراف این دو کتیبه، سوراخ‌های منظمی روی سنگ‌ها وجود دارد که نشان می‌دهد در گذشته، درها و پوشش‌هایی فلزی برای حفاظت از آن‌ها در برابر باد و باران و آفتاب وجود داشته است.

متن کتیبه‌ داریوش

خدای بزرگ است اهورامزدا که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که شادی را برای مردم آفرید، که داریوش را شاه کرد، شاهی از [میان] بسیاری، فرمانروایی از [میان] بسیاری. منم داریوش، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه سرزمین‌ها[یی] که نژادهای گوناگون دارند، شاه سرزمین دور و دراز، پسر ویشتاسب هخامنشی.

متن کتیبه‌ خشایارشاه

خدای بزرگ است اهورامزدا که بزرگ‌ترین خدایان است، که این زمین را آفرید، که آن آسمان را آفرید، که مردم را آفرید، که برای مردم شادی آفرید، که خشایارشاه را شاه کرد، یگانه از میان شاهان بسیار، یگانه فرمانروا از میان فرمانروایان بی‌شمار. من خشایارشاه، شاه بزرگ، شاه شاهان، شاه کشورهای دارای ملل بسیار، شاه این سرزمین بزرگ دوردست پهناور، پسر داریوش شاه هخامنشی.

اوژن فلاندن، نگارگر و باستان‌شناس فرانسوی و پاسکال کوست این کتیبه‌ها را در سال ۱۲۲۰ شمسی مورد بررسی، مطالعه و نگاره‌برداری قرار دادند. بعد از این دو، سر هنری راولینسون کاشف بریتانیایی توانست خط میخی پارسی باستان را رمزگشایی کند. به این ترتیب، این سنگ‌نوشته‌ها کلیدی به دست کاشفان دادند تا بتوانند از محتوای سنگ‌نوشته‌ داریوش در بیستون پرده بردارند.

آبشار گنجنامه

حضور تعداد زیادی گردشگر در اطراف آبشار گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ محمد مهدی احمدی)

آبشار گنجنامه با ۱۲ متر ارتفاع در مسیر صعود به ارتفاعات کوه الوند و در پنج کیلومتری غرب همدان، کنار کتیبه‌های گنجنامه قرار دارد. این آبشار دارای آب دائمی بوده و در زمستان‌ها نیز جاری است. دبی متوسط آب این آبشار به ۲۰۰ لیتر در ثانیه می‌رسد که از دره‌ زیبای عباس‌آباد و گنجنامه می‌گذرد. وجود قندیل‌های یخی در فصول سرد، زیبایی این آبشار را دوچندان و خیل عظیمی از یخ‌نوردان را به خود جذب می‌کند. آبشار در فصول گرم سال نیز یکی از مقاصد موردعلاقه‌ صخره‌نوردان است. آبشار گنج‌نامه به‌عنوان بیست‌ویکمین اثر طبیعی ملی در فهرست میراث طبیعی ایران قرار دارد.

دشت میشان

گله گوسفند در کنار جریان رود در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ هادی کریمی)

در پشت آبشار گنجنامه، دشتی زیبا و پرگل در دامنه‌ کوه الوند گسترده شده که به دشت یا میدان میشان معروف است. این دشت زیبا در فصل بهار میعادگاه دوستداران کوه و طبیعت، گروه‌های مختلف کوهنوردی و دانشجویان علاقه‌مند است. در میان صخره‌های اطراف دشت میشان، آبشارهای فصلی بسیار زیبایی جریان دارند.

برای اقامت در دشت میشان می‌توانید کمپ بزنید؛ هرچند هنگامی که تعداد گردشگران زیاد می‌شود، کمپ‌زنی در طبیعت ممنوع است. جالب اینکه دشت میشان به دو بخش تقسیم می‌شود که بخشی از آن به مجموعه گنجنامه تعلق دارد و بخشی که آن‌طرف رودخانه است، جزو مجموعه محسوب نمی‌شود. بنابراین، امکان کمپ‌زنی در دهکده گنجنامه وجود ندارد؛ اما در بخش دیگر که دسترسی به آن با تله‌کابین میسر است، می‌توانید به‌راحتی کمپ بزنید.

دره عباس آباد

دره زیبا و خرم عباس‌آباد با درختان بلندش در انتهای دشت هزاررنگ میشان و در جنوب غرب شهر همدان قرار گرفته است که در همان جهت تا محل کتیبه‌های گنجنامه ادامه پیدا می‌کند.

نکات بازدید از دهکده گنجنامه

تردد خودروها در دهکده گنجنامه

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ مجموعه توریستی گنجنامه)

  • ساعت کاری دهکده گنجنامه همدان در نیمه اول سال از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب و در نیمه دوم سال از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب است.
  • اگر با خودروی شخصی به دهکده توریستی گنجنامه می‌روید، بهتر است از پارکینگ مجموعه استفاده کنید؛ چراکه اغلب اوقات جای پارک در فضای اطراف میدان وجود ندارد و هزینه پارکینگ مجموعه نسبت به دیگر پارکینگ‌ها کمتر است.
  • در طول مسیر منتهی به دشت میشان از ایجاد آتش بپرهیزید؛ زیرا در هر نقطه که آتش روشن کنید، گیاهان آن بخش از بین می‌رود. همچنین زباله‌های خود (اعم از زباله تر و ته‌سیگار) را در این طبیعت دیدنی نریزید و در صورت تمایل، زباله‌های برجامانده را جمع‌آوری کنید.
  • حتما پیش از بازدید، با برقراری تماس از باز بودن بخش‌های مورد نظر خود مطلع شوید.
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://soumagasht.ir/?p=10432

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: